Historie

Musikforretningen A. Andersen blev grundlagt i 1886 af Instrumentmager Anton Andersen i Jernbanegade. Senere samme år flyttede forretningen til Graverne 9, hvor den over de næste hundrede år blev et væsentligt del af musiklivet i Odense.
I 1932 overtog Anton Andersens søn Antonius Andersen forretningen. Han var blevet oplært i forretningen og i reparation af instrumenter i musikværkstedet, der lå i forretningens kælder.
I 1938 begyndte Antonius Andersen kone Johanne Andrea Palma Andersen at stå for ekspeditionen i forretningen, så han kunne koncentrere sig om for reparationen af instrumenter. Og sammen drev de forretningen frem til Antonius Andersen død i 1964. Med over 20 års erfaring i at drive musikforretning og et ønske om, at se sin mands og svigerfaders livsværk bestå, valgte Fru Andersen at føre forretningen og traditionerne videre alene.
Frem til 1989 var Fru Andersen ensbetydende med musikforretningen A. Andersen. I 1989 fik Fru Andersen øjne op for et par unge instrumentmagere Richard Salsbury og Hans Zachariassen, der kort tid for inden havde endt deres instrumentmageruddannelse i England og startet deres eget musikværksted op på Store Glasvej i Odense og det blev starten på en ny epoke for forretningen.
For at sikre en god overgang og en videreførelse af forretningens traditioner nød forretningen Fru Andersens bevågenhed og rådgivning frem til hendes død i 1995.

Instrumentmager A.Andersen har efterfølgende ligget på forskellige adresser.
I 2007 blev A. Andersen en del af musikforretningen Aage, under navnet Aage Classic.
I 2009 blev A. Andersen igen en selvstændig virksomhed, med lokaler i Hans Jensen Stræde, midt i Odense.

A.Andersen blev efterfølgende overtaget at Hans Zachariassen og er nu en special butik med træblæsere.

I 2019 åbnede butikken med værksted   i København på Peder Hvitfeldts Stræde 11, st – lige ved rundetårn.
Anne Birgitte Jensen trådte ved samme lejlighed ind i firmaet.

Instrumentbutik, musikbutik     Instrumentbutik, musikbutik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *